top of page

Wat vinden onze cursisten?

Zwangere Kaukasische vrouw beoefenen van

Tijdens het derde trimester van mijn zwangerschap heb ik de cursus zwangerschapsyoga gevolgd bij mamayogi. Ik vond het heel fijn en leerzaam. Ik heb echt geleerd om mijn lichaam goed aan te voelen en daarmee ook het kindje in mijn buik.

 

De vele oefeningen zorgden ervoor dat ik in staat was om ontspannen in mijn zwangerschap te staan en ook ontspannen de bevalling tegemoet te gaan. Daarnaast vond ik het heel leuk om andere zwangere vrouwen te ontmoeten en samen te praten over de zwangerschap en de komende bevalling.

 

Tijdens mijn bevalling heb ik veel gebruik gemaakt van de houdings- en ademhalingsoefeningen die ik heb geleerd tijdens te cursus. Dit zorgde ervoor dat ik me meer ontspannen voelde en de weeën beter kon opvangen. Kortom, de cursus heeft mij veel gebracht zowel tijdens mijn zwangerschap als tijdens mijn bevalling.

Carola, cursus Zwangerschapsyoga

Carola

De lessen liepen goed in elkaar over. Elke les herhalende oefeningen en tevens nieuwe. De opbouw ging samen met het verloop van een zwangerschap en straks bevalling.

De thema's sloten goed aan op wat er tijdens een bevalling kan/gaat gebeuren en hoe je hier op verschillende manieren kan inspelen.

Tijdens de cursus heb ik handvatten gekregen om tijdens de bevalling te gebruiken. Deze uiteindelijk ook goed kunnen gebruiken. Vooral het ademen en het verdwijnen in je eigen bubbel zijn zeer helpend geweest.

Marlous, cursus Zwangerschapsyoga

Zwangere vrouw in de natuur
babyfoto's

MamaYogi van Maria is goed te volgen zonder yoga ervaring. Het is niet zweverig, maar gewoon een fijn, ontspannen moment voor jezelf tijdens je zwangerschap. 

Maria leert je door middel van de yoga goed je lichaam te kennen en dat 'je adem je kracht is'. 

Door MamaYogi kon ik me tijdens mijn bevalling heel goed ontspannen en kijk hier heel positief op terug!

Vérène, cursus Zwangerschapsyoga

Op aanrader van een collega ben ik begonnen aan de zwangerschapsyoga. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en dacht dat het iet wat zweverig zou zijn, maar dit was totaal niet aan de orde en voor mij een hele goede keuze geweest!!

 

Ik heb heel veel aan de lessen en goede adviezen van Maria gehad. Het is mijn eerste zwangerschap, dus alles is nieuw en spannend. Ik heb door de lessen echt even momentjes weten vrij te maken om mij te verdiepen in mijn zwangerschap, de bevalling, wat ik nu allemaal voel en hoe ik alles op een zo positief, rustige en zelfverzekerd mogelijke manier wil(de) aanpakken. 

Ik heb alles positief ervaren, maar over de partnerworkshop ben ik nog het meest enthousiast! Deze heeft ervoor gezorgd dat mijn partner zich ook wat meer betrokken is gaan voelen bij mijn zwangerschap en dit heeft een zeer positieve invloed gehad op de rest van mijn zwangerschap:)

Anne-Sophie , cursus Zwangerschapsyoga & Partnerworkshop

babydingen
ultrageluid

Ik was redelijk sceptisch over de zwangerschaps-yoga van mijn vriendin. Ik waarschuwde haar vooraf al dat ze niet moest denken dat ik mee zou doen aan een pufcursus, hier zat ik echt niet op te wachten. Ik wil alles doen, je bent tenslotte samen zwanger echter zag ik het nut er niet van in om samen te puffen. Na een paar weken kwam uiteindelijk toch de vraag: wil je mee naar de Yoga? Het is echt geen pufcursus maar je leert wat je als partner kunt doen tijdens de bevalling. Alle andere mannen gaan ook mee… Oké! Ik ga mee.

 

Nogmaals ik was redelijk sceptisch maar achteraf was dit niet terecht. Yoga is echt niet mijn ding maar het was reuze interessant om tips te krijgen wat je voor je partner kan doen tijdens de zwangerschap en bevalling om dingen te verlichten.  Ook was het leuk om samen de tijd te nemen voor de zwangerschap. Na de cursus ben ik dingen echt anders gaan zien. Ik was veel meer betrokken bij de zwangerschap. Ik ben helemaal klaar voor de bevalling. Naast de vluchtkoffer en Maxi-Cosi neem ik een arsenaal aan massage tips mee naar het ziekenhuis om mijn partner te ondersteunen tijdens de bevalling.

Joey, Partnerworkshop

Joey

Ik vond het heel fijn om op vrijdag avond de yoga les te volgen. Ik werd me bewuster van mijn lichaam, en van het bijzondere babytje in mijn lichaam! De oefeningen vond ik fijn en gebruikte ik thuis ook! Bij de bevalling iets minder helaas ivm rugweeën.

Wat was het fijn om deel te nemen aan de lessen, en zeker door de lieve yoga "juf" Maria. Ik denk er nog vaak aan terug en zou het bij een tweede zwangerschap weer doen!

Louise , cursus Zwangerschapsyoga

verraste baby
Pasgeboren Voet van de baby

Ik heb de mama yogi cursus gevolgd in mijn 2de trimester van mijn zwangerschap. Gedurende de cursus werd bij mij duidelijk dat ik zou bevallen middels een keizersnede.

 

Bij de cursus wordt er veel gedaan aan ademhalingstechnieken, houdingen etcetera voor de natuurlijke bevalling. Toch vond ik het een fijne cursus waar ik vooral mijn ontspanning vond en mijn 1 op 1 tijd met mijn kleine buikbaby.

 

De ademhalingstechnieken hielpen mij te ontspannen wanneer ik harde buiken had. De cursus gaf mij in ieder geval 1x per week een heerlijk ontspanningsmoment!

Daniëlle, cursus Zwangerschapsyoga

In de winter heb ik deelgenomen aan de lessen van Maria Eugenia. Het was erg fijn om wekelijks een momentje voor mezelf en de baby te hebben. Heerlijk ontspannen kwam ik de lessen uit.

 

Ondanks dat dit mijn tweede kindje was, heb ik toch erg veel geleerd tijdens deze lessen! Ik heb door de tips en tricks veel oefeningen kunnen gebruiken, vooral de ademhalingsoefeningen.

 

De partnerles was ook erg handig! Hierdoor kreeg mijn partner echt het idee dat hij ook iets kon doen voor mij tijdens de bevalling. We hebben er veel aan gehad. Bedankt voor de lessen Maria Eugenia!

Danique, cursus Zwangerschapsyoga

Zwangere vrouw verblijft Fit
Slaperige baby

Inmiddels heb ik gedurende 2 zwangerschappen gebruik mogen maken van de zwangerschapsyoga lessen van Maria. Hoewel ik zelf niet zo spiritueel aangelegd ben en dingen snel wat zweverig vind, heb ik er veel uit kunnen halen.

Belangrijkste voor mij zijn de rust en het vertrouwen die het me gebracht heeft. Ik ben mijn beide bevallingen vol vertrouwen tegemoet gegaan en ben ervan overtuigd dat o.a. de ademhalingsoefeningen tijdens de lessen me gedurende de weeën heel erg geholpen hebben om niet in paniek te raken en de pijn goed op te kunnen vangen.

Daarnaast vond ik het (zeker toen ik nog werkte) een heel fijn moment in de week om even echt tijd voor mezelf en de baby te nemen."

Amber, cursus Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyogacursus van Maria heeft mij erg geholpen om met vertrouwen toe te leven naar de bevalling. Ook al was dit de bevalling van mijn vierde kindje, door voorgaande ervaringen voelde de bevalling des te spannender aan.

 

De mindfullness aspecten van de cursus hebben hier echt aan bijgedragen. Praktische tips en oefeningen hebben er voor gezorgd dat de bevalling voorspoedig verliep en ik de pijn goed kon opvangen.

 

Je zou kunnen zeggen dat ik al wat ervaring had, maar de zwangerschapsyogacursus van Maria heeft echt nieuwe inzichten gegeven!

Ilse, cursus Zwangerschapsyoga

zwanger
Ilse
bottom of page