top of page

Zwangerschapsyoga

Maak contact met het kindje in je buik!

Wat is zwangerschapsyoga ?

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga geniet je van een moment voor jezelf en je kindje. Een moment om te ontspannen en tegelijkertijd is het een voorbereiding op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam fit en soepel. Je leert je adem gebruiken als instrument voor ontspanning, concentratie en kracht. Een belangrijk onderdeel van de lessen bestaat uit het leren luisteren naar je lichaam. Echt voelen wat je lichaam je vertelt, zorgt ervoor dat je niet in je gedachten blijft vastzitten. Op deze manier ontwikkel je meer vertrouwen in je lichaam. De oefeningen zijn voor iedereen geschikt. Of je nu wel of geen yoga-ervaring hebt, deze zwangerschapscursus is toegankelijk voor iedere zwangere.

Wat is een goed moment om te starten?

Bij voorkeur start je de met de cursus tussen 20 en 28 weken zwangerschap. Op deze manier beëindig je de cursus tussen de 33ste en de 37ste week van je  zwangerschap. Eerder of later beginnen kan ook.

Blije baby
Yoga klas
Zwangerschapsyoga

En hoe zit het met de inhoud van de cursus?

In totaal zijn er 10 lessen van elk 75-90 minuten. We starten altijd met een "check-in" met ruimte tot uitwisseling van ervaringen. Het is een moment om informatie met anderen te delen en van elkaar te leren. Daarna beginnen we met verschillende yoga oefeningen. Ik geef je ook informatie m.b.t. de zwangerschap en de geboorte van het kindje. Denk hierbij aan het opstellen van je geboorteplan, de verschillende fases van de bevalling, de rol van de partner tijdens de bevalling, etc. Elke week komt er een ander onderwerp aan bod. Je krijgt ook informatie om mee naar huis te nemen zodat je de oefeningen en informatie nog eens rustig kunt doornemen. De les eindigt met een ontspanningsoefening en een kopje thee. Tijdens de lessen wordt de focus gelegd op de volgende gebieden:

  • Hatha yoga oefeningen voor je balans en om het lichaam soepel en sterk te maken

  • Verschillende ademhalingsoefeningen die kunnen toegepast worden tijdens de verschillende fases van de bevalling

  • Verschillende houdingen om de weeën op te vangen

  • Perstechnieken en baringshoudingen

  • Aandacht voor het bekken en de bekkenbodem

  • Het behandelen van een thema als voorbereiding op de bevalling

  • Lange ontspanning aan het einde van de les

  • Extra informatie in de les verzorgd door experts (bijv. bekkenfysiotherapeut)

De lessen worden aan een vaste groep vrouwen gegeven, zodat je elkaar goed leert kennen. Hierdoor ontstaan soms mooie vriendschappen. Als je niet in de gelegenheid bent om een cursus van begin tot eind te volgen, kan je in overleg de lessen ook spreiden over 2 cursussen.

Zodra iedereen bevallen is, word je uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst met de baby’s. Leuk om ervaringen te delen en elkaars spruitjes te bewonderen. 

Hieronder kan je je inschrijven voor de cursus of voor een volledig vrijblijvende gratis proefles als je eerst nog wil uitproberen!

Vergoeding door zorgverzekering?


Ben je aanvullend verzekerd? Dan vergoedt jouw zorgverzekering vaak een deel van de kosten voor een zwangerschapscursus. Dit verschilt wel per verzekeraar en per pakket. De meest courante aanvullende verzekeringen vergoeden een bedrag van Euro 50,- tot 200,-.

 

Wij adviseren je om je vergoeding na te vragen bij jouw verzekeraar omdat dit nogal uiteenloopt.

Een handig overzicht van de vergoedingen is reeds gemaakt door de consumentenbond. 

Expecting

Aanbod Zwangerschapsyoga

gratisproefles
bottom of page