Zwangerschapsyoga

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga geniet je van een moment voor jezelf en je kindje. Een moment om te ontspannen en tegelijkertijd is het een voorbereiding op de bevalling. De yoga oefeningen houden je lichaam fit en soepel. Je leert je adem gebruiken als instrument voor ontspanning, concentratie en kracht.

Een belangrijk onderdeel van de lessen bestaat uit het leren luisteren naar je lichaam. Echt voelen wat je lichaam je vertelt, zorgt ervoor dat je niet in gedachten blijft vastzitten. Op deze manier ontwikkel je meer vertrouwen in je lichaam. De oefeningen zijn voor iedereen geschikt. Of je nu wel of geen yoga-ervaring hebt, deze zwangerschapscursus is toegankelijk voor iedere zwangere.

Bij voorkeur start je de met de cursus tussen 20 en 28 weken zwangerschap. Op deze manier beëindig je de cursus tussen de 33ste en de 37ste week van je  zwangerschap. Eerder of later beginnen kan ook.

 

Inhoud van de cursus:

  • Hatha yoga oefeningen voor je balans en om het lichaam soepel en sterk te maken

  • Verschillende ademhalingsoefeningen die kunnen toegepast worden tijdens de verschillende fases van de bevalling

  • Verschillende houdingen om de weeën op te vangen

  • Perstechnieken en baringshoudingen

  • Aandacht voor het bekken en de bekkenbodem

  • Het behandelen van een thema als voorbereiding op de bevalling

  • Lange ontspanning aan het einde van de les

Hoe ziet een les eruit?
In totaal zijn er 10 lessen van elk 75 minuten duren. Eerst maken we een rondje om te vragen hoe het met elkaar gaat. Het is een moment om informatie met anderen te delen en van elkaar te leren. Daarna beginnen we met verschillende yoga oefeningen. Ik geef je ook informatie m.b.t. de zwangerschap en de geboorte van het kindje. Denk hierbij aan het opstellen van je geboorteplan, de verschillende fases van de bevalling, de rol van de partner tijdens de bevalling, etc. Elke week komt er een ander onderwerp aan bod. Je krijgt tijdens de les informatie om mee naar huis te nemen zodat je de oefeningen en informatie nog eens rustig kunt doornemen. De les eindigt met een ontspanningsoefening en een kopje thee. 

 

De lessen worden bij voorkeur gegeven aan een vaste groep vrouwen, zodat je elkaar goed leert kennen. Hierdoor ontstaan soms mooie vriendschappen. Als je niet in de gelegenheid bent om een cursus van begin tot eind te volgen, kan je in overleg de lessen ook spreiden over 2 cursussen.

 

Zodra iedereen bevallen is, word je uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst met de baby’s. Leuk om ervaringen te delen en elkaars spruitjes te bewonderen.

Wat: zwangerschapsyoga-cursus met in totaal 10 lessen.

Wanneer: Maandag (19u15-20u30) of Woensdagen (19u15-20u30)  (je hebt altijd dezelfde dag les). Kijk op het lesrooster voor de juiste datums.

Prijs: 10 lessen voor € 135 (inclusief BTW). Proefles is gratis
Je ontvangt een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk van je verzekering, wordt deze wel/niet vergoed.

Locatie: De Boedingen 3a, 4906 BA Oosterhout

Wil jij uitproberen of zwangerschapsyoga bij je past? 

Meld je dan nu aan voor de cursus of voor een gratis proefles:

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten! 

Privé lessen

Het is ook mogelijk om privé les te volgen. Dit kan bij jouw thuis of bij mij thuis waar ik een kleine yoga studio heb. Je bepaalt zelf het aantal lessen. Het kan ook gebruikt worden als opfriscursus samen met de partner. Deze lessen kunnen eventueel in het Engels of Spaans worden gegeven. De prijs voor een losse les is €40,00 (voor 75 minuten). Voor een reeks lessen is de prijs in overleg. Binnen een straal van 10 km reken ik geen reiskosten. 

Partnerworkshop - Samen Bevallen

Elke maand is er een optionele partnerworkshop waarvoor je kan inschrijven. De workshop duurt 2 uur en kost €35 per stel. Voor cursisten die niet deelnemen aan de zwangerschapsyoga € 45,00. Tijdens de workshop krijgen jullie veel informatie en praktische tips. We bespreken verwachtingen voor de partner en wat hun rol tijdens de bevalling kan zijn.

Je doet verschillende oefeningen samen met je partner, zoals ademoefeningen, houdingen en manieren om weeën op te vangen, perstechnieken, etc. De workshop vindt meestal in het weekend plaats en het is zeker een mooi moment om samen met je partner te delen. Bovendien is het leerzaam en een goede manier om jullie samen op de bevalling voor te bereiden. Zo gaan jullie met vertrouwen de geboorte van het kindje tegemoet.  

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Contact 

Heb je nog vragen? Neem contact op.

We helpen je graag! 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
o6 141 06 971

MamaYogi - KvK 56444605 - BTWnr NL255071243B01

© 2019